Brandwerende producten

A wide range of systems from Aluproof and SAPA allow the use of a number of structural elements that provide for “fire protection zones” in buildings, and provide the right conditions for evacuation of residents. Deze oplossingen omvatten zowel een raam- als deursysteem, en breiden zich uit tot een typische wandsysteemoplossing met “zelfklevende montage”.

Comfort ontstaat wanneer iets het leven gemakkelijker en comfortabeler maakt. Onze producten voldoen aan beide.

Sapa Deur 2074 / Glazen elementen 3074 (EI 15, E 30, EI 30)

Glazen deuren en wandelementen op basis van geïsoleerde aluminium profielen met een diepte van 74 mm. Brandwerende elementen moeten worden uitgevoerd in brandwerend glas of voor het bouwsysteem goedgekeurde vulplaten.

Typegoedkeuringscertificaat nr. 144503
Voor meer informatie over brandbeveiliging, brandclassificatie, voorschriften en algemene richtlijnen, zie de Zweedse bouwvoorschriften BBR, hoofdstuk 5.

Sapa Deur 2086/ Glazen elementen 3086 (EI 30)

Basis isolatieniveau met 42 mm glasvezelversterkte polyamidestrook en geoptimaliseerd met Sapa Thermo N9-isolatiestroken. Brandwerende constructies moeten worden uitgerust met een goedgekeurde brandwerende belasting of volledige platen die zijn goedgekeurd voor het bouwsysteem.

Het brandwerend glas kan worden gecombineerd met inbraakwerend glas of akoestische isolatie. Ook met dubbele en driedubbele sleuven voor lage U-waarden. Glasdikte max. 49 mm.

Sapa Door 2086 EI 60

Binnen of buiten brandwerende deur met 60 minuten brandwerendheid en rookbeheersing. De deuren kunnen worden uitgevoerd als enkelvleugelige deur, dubbelvleugelige deur of als deurscheiding met boven- en zijverlichting. De aluminium profielen hebben een diepte van 86 mm en zijn geïsoleerd met 42 mm glasvezelversterkte polyamide strips.
Deurscheiding.
De maximale hoogte van de scheidingswand is 3427 mm en de maximale breedte is 3427 mm, alternatief is B = 3427 en H = 3140 mm met rookafvoer.

Merk op dat de maximale afmetingen afhankelijk zijn van het totale gewicht, de oppervlakte, de openingsfrequentie, enz. Neem contact op voor meer informatie.